Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg jalapene biber
- 1 er çay bardağı sirke
- 1 er çay kaşığı şeker
- 1 er çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı turşu tuzu
- Kavanoz başına 4 diş sarımsak
- Her kavanoza 4-5 nohut
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler yıkanır eldiven giyerek çok ince olmayacak şekide halka formunda doğranır.
- Suda bekletilir 2-3 sefer suyu değiştirilir (çok acı olmaması için).
- Kavanozların nohut konulur,yarısına kadar biber doldurulur sarımsaklar eklenir tekrar biberler doldurulur .
- Tuz ,limon tuzu,şeker,sirke konulup kaynar suyla boşluk tamamlanır kapağı 2 geri bir ileri halde kapatılır.
- Kavanozlar zıt çevrilmeden sarılır (kapakları tutması için).
Jalapieno ( Meksika) Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








