İzmir Peynir Bombası

İzmir Peynir Bombası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;

  • 2 su bardağı un
  • 75 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

İçi için

  • Labne yada istediğiniz yumuşak peynir (hatta labne ile lor peynirini karıştırabilirsiniz)

Dışı için;

  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı susam

İzmir Peynir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri bir kaba alın yoğurun, yumuşak, ele yapışmayan, esnekliği olan bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Hamuru çorba kasesi büyüklüğümde açın ve içerisine iki tatlı kaşığı kadar peynir ek edin.
  3. Ben peynirli ve çemenli peynirli formunda iki çeşit yaptım.
  4. Avcunuza alın yavaşça kapatın esnek olduğundan çabucak kapanacaktır.
  5. İster airfryer da ister fırında, yağlı kağıdın üzerine koyduğumuz bombalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede ortalama 15-20 dk denetimli pişirin. Herkese afiyet olsun.

İzmir Peynir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Sütlaç Yapımı
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Tavuk Tava
Karnabahar Köftesi
Zeynep’in Nefis Kısırı
Ispanak Graten
Hdabla | © 2025 |