İzmir Peynir Bombası
İzmir Peynir Bombası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 2 su bardağı un
- 75 gram margarin
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İçi için
- Labne yada istediğiniz yumuşak peynir (hatta labne ile lor peynirini karıştırabilirsiniz)
Dışı için;
- 1 yumurta sarısı
- İsteğe bağlı susam
İzmir Peynir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri bir kaba alın yoğurun, yumuşak, ele yapışmayan, esnekliği olan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru çorba kasesi büyüklüğümde açın ve içerisine iki tatlı kaşığı kadar peynir ek edin.
- Ben peynirli ve çemenli peynirli formunda iki çeşit yaptım.
- Avcunuza alın yavaşça kapatın esnek olduğundan çabucak kapanacaktır.
- İster airfryer da ister fırında, yağlı kağıdın üzerine koyduğumuz bombalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derecede ortalama 15-20 dk denetimli pişirin. Herkese afiyet olsun.
İzmir Peynir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














