İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 kg yağsız dana kıyma
- 1 büyük baş kuru soğan
- 4 diş iri sarımsak
- 1 deste maydanoz
- Yarım kg galeta unu
- 2 adet yumurta
- Baharatlar isteğe bağlı ben ( karabiber ,tuz, kırmızı toz biber, yeditürlü, kimyon, kekik ) koydum
- 1 paket köfte harcı
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 adet domates
- 4,5 adet sıvı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 kg dana kıymamızı bir kabın içine alalım.
- Soğan ve sarımsağı mesken robotundan püre haline getirene kadar geçelim.
- Soğan ve sarımsağın suyunu küçük bir un süzgecinden bastırarak süzelim kıyma dolu kaba ekleyelim.
- Köfte harcını yumurtayı baharatları ve galeta ununu ekleyelim.
- Maydanozları ince ince doğrayıp, harcın içine alalım.
- Yavaş yavaş su ekleyerek düzgünce yoğuralım.
- Yoğrulan harcın olup olmadığını yuvarlak köfte biçimi verdiğimizde birbirlerini tutuyorsa olmuş demektir.
- Köfte harcın olduğu kabı streçleyip, 1 saat buz dolabında dinlendirelim.
- Soyup yıkadığımız patatesleri orta kalınlıkta daire halinde keselim.
- Dinlenen köftelerde daire haline getirelim kalınlıkları patatesinki ile eşit olsun.
- Yağladığımız fırın tepsisine bir patates bir köfte olacak haldı uzun dizelim.
- Üzeri için domateslerimizi daire halinde kesip, sivri biberlerimizi de uzunsa ikiye kısa ise bütün halde bırakalım.
- Hazırlanan domates ve salatalıkları köfte, patatesin üzerine dizelim.
- Sosu için 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçasını suyla açıp tepsimize dökelim.
- Hazırlanan yemeği evvelden ısıtılmış alt üst açık biçimde fansız bir formda bir saate yakın pişirelim.
- Piştiğini anlamak için patatese çatal batıralım direk dağılıyorsa ve üzerleri kızardıysa olmuştur.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












