İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 kg yağsız dana kıyma
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 4 diş iri sarımsak
  • 1 deste maydanoz
  • Yarım kg galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Baharatlar isteğe bağlı ben ( karabiber ,tuz, kırmızı toz biber, yeditürlü, kimyon, kekik ) koydum
  • 1 paket köfte harcı
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 4,5 adet sıvı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 kg dana kıymamızı bir kabın içine alalım.
  2. Soğan ve sarımsağı mesken robotundan püre haline getirene kadar geçelim.
  3. Soğan ve sarımsağın suyunu küçük bir un süzgecinden bastırarak süzelim kıyma dolu kaba ekleyelim.
  4. Köfte harcını yumurtayı baharatları ve galeta ununu ekleyelim.
  5. Maydanozları ince ince doğrayıp, harcın içine alalım.
  6. Yavaş yavaş su ekleyerek düzgünce yoğuralım.
  7. Yoğrulan harcın olup olmadığını yuvarlak köfte biçimi verdiğimizde birbirlerini tutuyorsa olmuş demektir.
  8. Köfte harcın olduğu kabı streçleyip, 1 saat buz dolabında dinlendirelim.
  9. Soyup yıkadığımız patatesleri orta kalınlıkta daire halinde keselim.
  10. Dinlenen köftelerde daire haline getirelim kalınlıkları patatesinki ile eşit olsun.
  11. Yağladığımız fırın tepsisine bir patates bir köfte olacak haldı uzun dizelim.
  12. Üzeri için domateslerimizi daire halinde kesip, sivri biberlerimizi de uzunsa ikiye kısa ise bütün halde bırakalım.
  13. Hazırlanan domates ve salatalıkları köfte, patatesin üzerine dizelim.
  14. Sosu için 1 yemek kaşığı domates 1 yemek kaşığı biber salçasını suyla açıp tepsimize dökelim.
  15. Hazırlanan yemeği evvelden ısıtılmış alt üst açık biçimde fansız bir formda bir saate yakın pişirelim.
  16. Piştiğini anlamak için patatese çatal batıralım direk dağılıyorsa ve üzerleri kızardıysa olmuştur.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Adana Kebabı
Kaptandan Lokum Somon Fırında
Sufle
Hurmalı Kinoa Topları
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası (Videolu)
Pişmeyen Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |