İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kimyon
  • 10 adet yeşil biber
  • 5 adet olgunlaşmış domates
  • 3 adet büyük patates

Salçalı sos için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 litre sıcak su

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftemizi hazırlamak için bütün materyalleri derin bir kase içerisinde birleştirip 10 dakika kadar yoğuralım.
  2. Köftelerimizi uzun oval formlar vererek hazırlayalım.
  3. Patateslerimizi soyup elma dilim biçiminde doğrayalım.
  4. Derin yağ içerisinde evvel patateslerimizi kızartalım (çok kızartmayın fırında kurumasın).
  5. Ardından köftelerimizi de ikişer dakika kızartıp bir kaba alalım, kızaran köfte ve patatesleri tepsi içerisine bir patates bir köfte olacak biçimde sırasıyla dizelim.
  6. Ardından dörde böldüğümüz domatesleri de ortalarına dizelim, biberleri de tıpkı biçimde ister bütün ister dilimleyerek dizelim.
  7. En son hazırladığımız salçalı suyu üzerine gezdirerek 180° fırında yaklaşık 40 dk denetimli bir biçimde pişirelim.
  8. Ben tereyağlı pirinç pilavı ile servis ettim. Afiyet olsun :).

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi ( Tam Ölçü İle Muhteşem )
Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Müceddere Pilavı
Poğaça Tarifi
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |