İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 400 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Domates sosu için;
- 1 su bardağı domates sosu yahut rendesi
- 4 diş sarımsak
- 1 fincan zeytin yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Süsleme için;
- Kurutulmuş acı biber
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk patatesler soyup dilimleyelim ve soğuk su da yarım saat bekletelim, akabinde airfaryda iki kaşık zeytinyağ yağ ek edip kızartalım tavadada kızartabilirsiniz.
- İsterseniz kızaran patatesleri tencereye alalım ve köfteleri hazırlayalım kıymayı yoğurma kabına alıp, rendelenmiş soğan ufalanmış ekmekleri yahut galeta unu ekleyelim. Tuz, karabiber, kimyon ek edip karıştıralım ve hal verelim, airfaryda kızartalım.
- Kızaran köfteleri patateslerin üzerine alalım ve domates sosu hazırlayalım rende yahut domates sosunu tencereye alalım sarımsak tuz, zeytin yağı ekleyelim ve pişirelim pişip yumuşasın. Üzerine 1 çay bardağı su ek edelim.
- Kaynayan sosu köfte patatesin üzerine dökelim ocak üzerinde 2 dakika pişirelim patatesler sosa bulansın ben suyu az kullanıyorum. Çocuklar yemek suyunu yemek istemiyor bende daha kuru yapıyorum sız su ölçüsünü arttırabiliriz üzerine acıları ekleyip afiyetle yiyoruz.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











