İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta (1 çay bardağı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Çeyrek demet maydanoz
Sos için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet domates yada 1 su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
Gerekli başka gereçler;
- 4 adet patates
- 1 adet domates
- 4 adet sivri biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte hazırlayalım bunun için uygun bir kabın içine soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
- Maydanozu ince kıyalım ve öteki bütün gereçleri de ek edip köfteyi güzelce yoğuralım.
- Elimize küçük kesimler alıp uzun parmak halinde şekillendirelim.
- Dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Bu ortada patatesleri soyalım elma dilimi dilimleyelim, yıkadıktan sonra yağda kızartalım .
- Köfteleri de tıpkı halde kızartalım.
- Sos için bir tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ alalım, üzerine salça ve domates sosu ya da rendelenmiş domatesi ek edip karıştıralım .
- Tuz, kekik ve suyunu da ek edip 10 dakika pişirelim.
- Fırın kabına bir patates bir köfte olacak biçimde dizelim.
- Üzerine hazırladığımız sosu dökelim dilimlediğimiz domates ve biberlerle üzerini süsleyelim.
- 190 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










