İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı (küçükboy) galeta unu
  • 10 kısım maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 adet orta uzunluk patates

Sosu için;

  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz soğanlarımı ister rende ister minik minik doğruyoruz (rende olursa rendenin büyük tarafıyla rendelemeliyiz)
  2. Yumurta, galeta unu, ince inde doğradığımız maydanoz, tuz ve karabiberimizi kıymamızın üzerine ekleyip, güzelce yoğuruyoruz (zaman varsa yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz) hazır olan köfte harcımıza biçim veriyoruz.
  3. Patateslerimizi soyup elma dilimi biçiminde doğruyoruz. Uygun bir tepsiye sıra sıra patates ve köftelerimizi yerleştiriyoruz üzerine sıvı yağımızı güzelce gezdiriyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
  5. Sosu için; 2 su bardağı kaynar suya evvel tereyağını sonra salçalarımızı tuz ve karabiberimizi ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  6. 20 dk fırında pişen köftelerimizi çıkarıp üzerine sosumuzu döküyoruz tekrar fırınlıyoruz 20 dk da bu halde pişiriyoruz.
  7. Pişen izmir köftemizin üzerine isterseniz yeşil biber ekleyip 5 dk kadar daha fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Salata
Artan Balıktan Balık Çorbası (Videolu)
Limonlu Cheesecake
Mini Pizza
Krem Şantili Meyveli Mozaik Kek Tarifi
Hollandez Soslu Bonfile
Hdabla | © 2025 |