İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı biber ️
- 1 adet domates
Köfte için;
- Yarım kilo kıyma
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet soğan
- Sarımsak
Sosu için;
- 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Su
- Pulbiber
- Tuz
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve biberleri kızartalım.
- Kıymayı pul biber, karabiber ve tuzla yoğuralım.
- Şekil verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 5 dakika mühürlüyelim.
- Daha sonra kızartılmış patates ve biberi tepsiye dizelim.
- Üzerine çermik biberi ve domates 🍅 dizelim.
- Görseldeki üzere isteğe nazaran sarımsak ve soğan ekleyebilirsiniz.
- Üzeri için; Tencere de birer kaşık salçaları kavurup bir bardak su ,pulbiber ve tuz ile sulandıralım ve üzerine gezdirelim.
- Tekrar fırına atıp 20 yahut 25 dakika pişirelim.Deneyenlere afiyet olsun. ☺️.
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



