İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı biber ️
  • 1 adet domates

Köfte için;

  • Yarım kilo kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet soğan
  • Sarımsak

Sosu için;

  • 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Su
  • Pulbiber
  • Tuz

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve biberleri kızartalım.
  2. Kıymayı pul biber, karabiber ve tuzla yoğuralım.
  3. Şekil verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında 5 dakika mühürlüyelim.
  4. Daha sonra kızartılmış patates ve biberi tepsiye dizelim.
  5. Üzerine çermik biberi ve domates 🍅 dizelim.
  6. Görseldeki üzere isteğe nazaran sarımsak ve soğan ekleyebilirsiniz.
  7. Üzeri için; Tencere de birer kaşık salçaları kavurup bir bardak su ,pulbiber ve tuz ile sulandıralım ve üzerine gezdirelim.
  8. Tekrar fırına atıp 20 yahut 25 dakika pişirelim.Deneyenlere afiyet olsun. ☺️.

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tost Ekmeğinden Kahvaltılık Pizza (Videolu)
Fırında Somon
Alfredo Soslu Fettucini Makarna
Yeşil Fasulye
Tel Şehriye Salatası
Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |