İzmir Hamsi (Fırında)

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo İzmir hamsisi
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase mısır unu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları temizleyip suyunu süzmeye bırakalım.
  2. Kaba salça sarımsağı ve baharatları alalım.
  3. Üzerine balıkları ekleyelim.
  4. Terbiyelenen balıkları 1/2 saat dinlendirelim.
  5. Tepsiye yağlı kaşıdı açalım balıkları una bulayıp tepsiye dizelim.
  6. Biten balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine dilimli limondan ekleyip 180 derecede fırında yaklaşıp 30/35 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Patlıcan Yemeği
Biscotti (Videolu)
Mercimek Çorbası
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı
Soğanlı Dızmana Tarifi
Hdabla | © 2025 |