İzmir Hamsi (Fırında)

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo İzmir hamsisi
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 1 kase mısır unu
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıkları temizleyip suyunu süzmeye bırakalım.
- Kaba salça sarımsağı ve baharatları alalım.
- Üzerine balıkları ekleyelim.
- Terbiyelenen balıkları 1/2 saat dinlendirelim.
- Tepsiye yağlı kaşıdı açalım balıkları una bulayıp tepsiye dizelim.
- Biten balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine dilimli limondan ekleyip 180 derecede fırında yaklaşıp 30/35 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




