İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)

İçi için;

  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su sıvı yağ, toz şeker, vanilyayı bir kaba alalım üzerine yavaş yavaş un ekleyelim. Kıvam aldıktan sonra üzerini kapatalım. Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
  2. Daha sonra hamuru uzun bir formda yuvarlayalım ve küçük küçük kesimlere ayıralım.
  3. Ayırdığımız kesimleri yuvarlayalım beze haline getirelim tek tek açıp ortalarına çikolata sürelim etrafından toparlayıp tekrardan elimizde yuvarlayalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  5. Pişen izmir bombasını servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 🥰🥰

İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Doğum Günü Pastası
Pastane Usulü Kıtır Kek
Mozaik Pasta (Videolu)
Bayat Ekmek Köftesi
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |