İzmir Bombası

İzmir Bombası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 – 2 su bardağı un

İçine;

  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su şeker sıvı yağ karıştırılır.
  2. Vanilya eklenir ve denetimli formda un eği yapılır. Kulak göğsü kıvamı yumuşak hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 30 dk buzdolabında dinlemeye alınır.
  3. Fırını evvelden 250 derecede alt üst ısıtılır.
  4. Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere alınır.
  5. Oklava yardımı ile çok ince olmayacak halde açılıp içine çikolata sürülür ve bohça üzere büzülüp ağzı kapatılır. Fazlalık kısmı kesilir.
  6. Hazırlanan bombalar fırının alt üst ayarından fanlıya çevrilir ve 200 derecede 8-10 dk ortası üstü hafif kızarana kadar pişirilir.

İzmir Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salata
Hurmalı Kurabiye Tarifi
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebze Sote
Iced Cocoa Latte Tarifi (Buzlu Kakao Latte)
Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği
Hdabla | © 2025 |