Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde)

Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 1 tutam maydanoz (sapları ayıklanmış ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yahut 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı (12 gr) tuz
  • 1 yemek kaşığı (12 gr) köfte baharatı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı (6 gr) pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat ( isteğe bağlı, daha kabarık köfteler için)
  • Sunum için; tırnak pide
  • Pirinç pilavı
  • Sumaklı soğan
  • Domates
  • Yeşil köy biberi

Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri derin bir kapta en az 10 dakika boyunca uygunca yoğuralım.
  2. Yoğurma süreci bitince üzerini streçleyip buzdolabında en az 1 saat (tercihen 4-5 saat) dinlendirelim.
  3. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yassı köfteler yapalım.
  4. Mangalda ya da çok düzgün ısıtılmış döküm tavada, orta ateşte, önlü gerili güzelce kızarana kadar pişirelim. (3-4 dakika her yüzü).
  5. Köfteler pişince dinlendirmeden çabucak servis edelim. Yanına tırnak pide, közlenmiş domates, közlenmiş yeşil biner, közlenmiş soğan yahut sumaklı soğan, pirinç pilavı koyalım.

Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak)
Diyet Pizza
Bezelye Yemeği
Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)
Pişi
Ispanaklı Fit Poğaça
Hdabla | © 2025 |