Izgara Köfte
Izgara Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram az yağlı kıyma (kaburga kıyması kullandım)
- 1 su bardağı kadar ekmek içi (çok koymayın sert olur)
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Izgara Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine kıymamızı alalım, içine soğan ve sarımsağı rendeleyerek koyalım (soğanın fazla suyunu sıkmayın, sulu kalabilir)
- Yumurta ve ince kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra damak zevkinize nazaran baharatlarınızı ekleyin ve düzgünce yoğurun.
- Sonrasında en az yarım saat buzdolabında dinlensin.
- Daha sonra ince yuvarlak formlar vererek kızartılır.
- Ben kızarmış patates ve közlenmiş biber ile servis ettim, afiyet olsun 🙂
- Köftelerimi demir döküm ızgara tavasında pişirdim siz dilerseniz granit tava da kullanabilirsiniz.
Izgara Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







