İyotsuz Sütsüz Kek

İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 2 adet limon (kabukları rendelenir ve suyu sıkılır)
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao (migros kakao)
  • Dr. ötken vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akları ve şeker güzelce köpürene kadar çırpalım.
  2. Limonun rendelediğimiz kabuğu ve sıktığımız suyunu, sıvı yağ ve suyu da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım akabinde karbonat, vanilya ve unun 2,5 bardağını ekleyelim güzelce çırpalım.
  3. Karışımı ikiye bölelim ve bir kaptaki karışımımıza kalan yarım bardak unu ekleyip çırpalım öteki kaptaki karışımımıza da kakaoyu ekleyerek karıştıralım. Pişirme kabımızı isterseniz yağlayabilirsiniz istersenizde benim üzere pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  4. Kepçe yardımıyla kakaolu ve kakaosuz olarak sırayla pişirme kabımızın orta noktasına dökelim.
  5. 180 derecede ısınmış fırınımıza kekimizi koyalım.
  6. 40dk pişirelim. Kürdanla denetim ederek çıkarabilirsiniz.
  7. Fırından fırına farklılık göstereceği için pişme müddeti ve ısısını ona nazaran ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun 😉

İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kasede Tiramisu
Ispanaklı Yoğurtlu Fellah Köfte
Tahinli Hindistan Cevizli Kurabiye
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)
Fırında Sütlaç
Cheesecake
Hdabla | © 2025 |