İtalyan Usulü Tiramisu

İtalyan Yolu Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet kedidili bisküvi

Krema için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket labne (200 gram)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker

İtalyan Yordamı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz.
  2. Uygun bir tencerede orta ateşte süt, yumurta ve unu homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra şekeri ilave edip çözünene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Kıvam almaya başlayınca şekerli vanilini ekleyip uygunca muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta su, şeker, süt ve granül kahveyi karıştırıp kedidili bisküvileri ıslatacağımız karışımı hazırlıyoruz.
  6. Suyu ılık koyarsanız soğuk sütü ılıştırıp karışımı bisküvilerin daha yumuşak olmasını sağlayacak bir ısıya getirmiş olursunuz.
  7. Sırayla kedidili bisküvileri bu karışımın içerisinde önlü gerili çevirerek ıslatıyoruz.
  8. Sıcağı çıkmış olan muhallebiye labneyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz, homojen bir krema elde ediyoruz.
  9. Ardından uygun bir kaba ıslatmış olduğumuz kedidili bisküvileri diziyoruz.
  10. Üstüne muhallebiyi döküp akabinde tekrar kedidili bisküvi diziyoruz.
  11. Bu biçimde dilek ettiğiniz kadar kat çıktıktan sonra en üst kattaki muhallebinin üzerine eleyerek kakao dökmeye başlıyoruz.
  12. Tüm yüzeyi kaplayacak kadar kakao döküyoruz.
  13. Buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra tatlımız hazır, mümkünse 1 gün dinlendirin. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! 💕.

İtalyan Metodu Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Sebzeli Detoks Çorba
Açma
Kırmızı Pancarlı Humus
Ahududulu Cheesecake
San Sebastian
Hdabla | © 2025 |