İtalyan Usulü Tiramisu
İtalyan Yolu Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 24 adet kedidili bisküvi
Krema için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket labne (200 gram)
- 1 paket şekerli vanilin
- 3.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
Islatmak için;
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
İtalyan Yordamı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz.
- Uygun bir tencerede orta ateşte süt, yumurta ve unu homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave edip çözünene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvam almaya başlayınca şekerli vanilini ekleyip uygunca muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir kapta su, şeker, süt ve granül kahveyi karıştırıp kedidili bisküvileri ıslatacağımız karışımı hazırlıyoruz.
- Suyu ılık koyarsanız soğuk sütü ılıştırıp karışımı bisküvilerin daha yumuşak olmasını sağlayacak bir ısıya getirmiş olursunuz.
- Sırayla kedidili bisküvileri bu karışımın içerisinde önlü gerili çevirerek ıslatıyoruz.
- Sıcağı çıkmış olan muhallebiye labneyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz, homojen bir krema elde ediyoruz.
- Ardından uygun bir kaba ıslatmış olduğumuz kedidili bisküvileri diziyoruz.
- Üstüne muhallebiyi döküp akabinde tekrar kedidili bisküvi diziyoruz.
- Bu biçimde dilek ettiğiniz kadar kat çıktıktan sonra en üst kattaki muhallebinin üzerine eleyerek kakao dökmeye başlıyoruz.
- Tüm yüzeyi kaplayacak kadar kakao döküyoruz.
- Buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra tatlımız hazır, mümkünse 1 gün dinlendirin. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! 💕.
İtalyan Metodu Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















