İtalyan Usulü Lazanya

İtalyan Adabı Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 500 gram az yağlı kıyma
  • Zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Tamamını kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar peynir

İtalyan Yöntemi Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kızdırdığımız zeytinyağında soğanları rengi değişene kadar kavurup üzerine kıymamızı ekliyoruz.
  2. Kıymamız da kavrulduktan sonra üzerine rondoda çektiğimiz domates,havuç ve sarımsağı ekliyoruz.
  3. Sebzelerle kıymayı biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ve baharatları,tuzu da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Üzerine 3/4 su bardağı su ekleyip altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Suyunu biraz çekince kıymalı harcımız hazır demektir.
  6. Hafif sulu kalması lazanya yapraklarının büsbütün ıslanması ve kuru yer kalmaması için değerli.
  7. Beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritiyoruz, sıvı yağı ekliyoruz üzerine unu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  8. Rengi dönüp kokusu çıkana kadar unu kavurduktan sonra azar azar çırparak sütü ekliyoruz ki topaklanmasın.
  9. Kısık ateşte devamlı karıştırdığımız karışıma tuz ve karabiberi de ekliyoruz. Kıvam alıp yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
  10. Lazanyayı yapacağımız borcama biraz kıymalı harçtan ve beşamel sostan döküp yayıyoruz.
  11. Üzerine lazanya yapraklarını koyuyoruz.
  12. Ardından kıymalı harç-beşamel-lazanya halinde katlarımızı çıkıyoruz.
  13. En üst katta kıymalı harcın üzerini beşamelle kapladıktan sonra fırına veriyoruz.
  14. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında denetimli bir halde 20 dakika pişiriyoruz akabinde fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerimizi döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
  15. Kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişiyoruz ve fırından alıyoruz.
  16. İlk sıcağı çıkınca lazanyanızı dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! 🌸.

İtalyan Yöntemi Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Pankek Tarifi
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Bisküvili Havuç Topları
Sufle
Patatesli Poğaça
Ekler
Hdabla | © 2025 |