İtalyan Soslu Spagetti
İtalyan Soslu Spagetti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket spaghetti
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
Pratik napoliten sos için;
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Birer tutam karabiber
- Kekik
- 5-6 kısım maydanoz
İtalyan Soslu Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Spagetti makarnamızı bildiğimiz üzere haşlayıp pişirin süzün .
- Tencereye sıvı yağ koyun ,kapağını aralık yapın kısık ateşte az kızdırın, makarnamızı koyup karıştırın.
- Sos için tavaya sıvı yağ ,minik minik doğranmış soğanı koyun ve sarımsağı ezilmiş olarak koyun.
- Hafif kavurun rendelenmiş domatesleri koyun ve salça ekleyin karıştırın biraz pişsin.
- En son tuzunu ve baharatlarını koyun ve ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırın ocağı kapatın afiyet olsun🥰.
İtalyan Soslu Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








