İtalyan Soslu Spagetti

İtalyan Soslu Spagetti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket spaghetti
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Pratik napoliten sos için;

  • 1 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Birer tutam karabiber
  • Kekik
  • 5-6 kısım maydanoz

İtalyan Soslu Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Spagetti makarnamızı bildiğimiz üzere haşlayıp pişirin süzün .
  2. Tencereye sıvı yağ koyun ,kapağını aralık yapın kısık ateşte az kızdırın, makarnamızı koyup karıştırın.
  3. Sos için tavaya sıvı yağ ,minik minik doğranmış soğanı koyun ve sarımsağı ezilmiş olarak koyun.
  4. Hafif kavurun rendelenmiş domatesleri koyun ve salça ekleyin karıştırın biraz pişsin.
  5. En son tuzunu ve baharatlarını koyun ve ince kıyılmış maydanozu koyup karıştırın ocağı kapatın afiyet olsun🥰.

İtalyan Soslu Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Tam Kıvamında İrmik Tatlısı
Haydari Mezesi
Elmalı Kek
Köz Biberli Nefis Meze
Poğaça
Hdabla | © 2025 |