İtalyan Pizza

İtalyan Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza Hamuru:

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza Sosu Materyalleri:

  • 3–4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

Üst Materyaller:

  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 küçük konserve ton balığı
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • Siyah zeytin
  • Kapari
  • Kiraz domates
  • 1 çay kaşığı kuru kekik

İtalyan Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyun içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın, 5 dakika bekletin.
  2. Un ve tuzu bir kaba alın, ortasını açın.
  3. Maya karışımını ve zeytinyağını una ekleyin.
  4. Hamuru yoğurun, pürüzsüz ve elastik olana kadar yaklaşık 8–10 dakika.
  5. Hamuru yağlı bir kaba koyun, üzerini örtün, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  6. Hamur kabarınca havasını alın, istediğin biçimde açıp kullanın.
  7. Fırını 200°c’ye (390°f) ısıtın.
  8. Mayalanmış hamuru açıp fırın tepsisine yahut pizza taşına yerleştirin.
  9. Üzerine domates sosunu eşit halde sürün.
  10. Mozzarella peynirini serpiştirin.
  11. Ton balığını, ince dilimlenmiş kırmızı soğanı ve isteğe bağlı materyalleri ekleyin.
  12. Kuru kekik serpiştirin.
  13. 10–12 dakika, peynir eriyip üstü hafif kızarana kadar pişirin.
  14. Fırından çıkar, dilimle ve sıcak servis yap.

İtalyan Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar (Hazırını Aratmayan Bir Tatlı)
Yumurtalı Domates Dilimleri
Ayva Tatlısı
Ispanaklı Mercimek Çorbası (Videolu)
Karabuğdaylı Sebzeli Kase (Bowl)
Yumurtalı Lavaş Tost
Hdabla | © 2025 |