İtalyan Pizza

İtalyan Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarımın yarısı su
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerinin sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kekik

Süslemesi için;

  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Mısır
  • Mantar
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Kaşar (dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)

İtalyan Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu geniş bir kaba alıp; toz şeker, tuz ve mayayı dökerek karıştıralım.
  2. Su ve süt karışımını ılıtarak ortasına dökelim.
  3. Yavaş yavaş yoğuralım. Yoğurma kademesinde sıvı yağı azar azar ekleyelim. Uygunca yoğuralım.
  4. Hamur sert olmayıp, kulak göğsü kıvamında ve pürüzsüzse tamamdır.
  5. Ağzı kapalı bir kapta 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamur mayalanırken sos gereçlerinin hepsini karıştırıp taban sosumuzu elde edelim.
  7. Süsleyeceğimiz malzemeleride hazırlayalım. Damak tadınıza nazaran ekleme çıkartma yapabilirsiniz. (kavurma, pastırma üzere şeyler de çok yakışıyor).
  8. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alalım (matınız varsa yeniden de un serpin bu biçimde tabanı tepsiye yapışmıyor).
  9. Merdane yardımıyla hamuru tepsimize nazaran açalım. 1 parmak kalınlığında kalması yetiyor.
  10. Ben büyük uzunluk tepside yapıyorum. Yuvarlak tepsilerde de yapabilirsiniz büsbütün size kalmış. Hatta bu hamurdan minik minik pizzalarda yapılabilir.
  11. Tepsi tabanını çok az sıvı yağ ile yağlayalım.
  12. Hamuru tepsiye alalım. Kenarlarını kıvıralım.
  13. Kenarları kıvırırken içlerine kaşar koydum bu biçimde kenarlarda boş değil içi kaşarlı oluyor.
  14. Hamurda delikler açalım ve hazırladığımız salçalı sosu üzerine sürelim. Akabinde gereçleri eklemek istediğimiz sırayla ekleyelim.
  15. Ben tabanına da kaşar serdim üzerine de. Nasıl tercih ederseniz.
  16. Fotoğraflarda yaptığım sıra mevcut yardım alabilirsiniz.
  17. 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırının orta bölmesinin bir altına koyup pişirelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun🥰.

İtalyan Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkan Sosu
Vişneli Pasta
Çikolata Bombası Brownie
Zencefilli Kurabiye
Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu)
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Hdabla | © 2025 |