İtalyan Limonlu Kek
İtalyan Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 3 yumurta
- 140 gram şeker ( 1 su bardağından iki parmak az)
- 150 ml süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu (önce dışını rendeledim üzeri için kullanacağız)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 8 yemek kaşığı un
Kekin üzeri için;
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 300 ml süt (1.5 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İtalyan Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapılışı evvel kek harcımızı hazırlayarak başlıyoruz (un hariç )ıslak materyallerimizi karıştırarak akabinde denetimli bir biçimde unumuzu ekliyoruz ve kek harcımızı hazırlıyoruz.
- Ardından küçük bir kabı ocağa alıp, içerisine bir limon kabuğu rendemizi, şekeri, yumurtayı, nişastayı ve sütümüzü ekleyerek karıştırıyoruz. Kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz, en son tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kek harcımızı kek kalıbımıza alıyoruz ve üzeri için hazırladığımız limonlu karışımı kaşık kaşık üzerine koyuyoruz.
- 180° evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋
İtalyan Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









