İtalyan Limonlu Kek

İtalyan Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 3 yumurta
  • 140 gram şeker ( 1 su bardağından iki parmak az)
  • 150 ml süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu (önce dışını rendeledim üzeri için kullanacağız)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 8 yemek kaşığı un

Kekin üzeri için;

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 300 ml süt (1.5 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İtalyan Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapılışı evvel kek harcımızı hazırlayarak başlıyoruz (un hariç )ıslak materyallerimizi karıştırarak akabinde denetimli bir biçimde unumuzu ekliyoruz ve kek harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Ardından küçük bir kabı ocağa alıp, içerisine bir limon kabuğu rendemizi, şekeri, yumurtayı, nişastayı ve sütümüzü ekleyerek karıştırıyoruz. Kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz, en son tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Kek harcımızı kek kalıbımıza alıyoruz ve üzeri için hazırladığımız limonlu karışımı kaşık kaşık üzerine koyuyoruz.
  4. 180° evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋

İtalyan Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabsa
Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Nutella Cookie Tart
Sodalı Poğaça
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Fındık Krokan ( Pastalar İçin )
Hdabla | © 2025 |