Italyan Lasagna
Italyan Lasagna Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı domatesli sos:
- 400 gram kıyma
- 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı domates rendesi yahut konserve domates (yaklaşık 700 ml)
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik yahut italyan baharat karışımı
- 1 çay kaşığı fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Ev üretimi lazanya hamuru:
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı un (yaklaşık 300 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Ara katlar ve üstü için;
- Kalın rendelenmiş kaşar yahut mozzarella
Italyan Lasagna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu tezgaha al. Ortasını havuz üzere aç, yumurtaları kır.
- Tuz ve zeytinyağı ekleyip yavaş yavaş unu çatal ile dıştan içe karıştır.
- Hamur toparlanınca 7–10 dakika yoğur, streç sinemaya sarıp 30 dakika dinlendir.
- Dinlenince hamuru 3-4 modüle böl. Merdane ile incecik (yaklaşık 1–2 mm) aç.
- Dikdörtgen modüller kes (yaklaşık 10×15 cm)
- Bu hamur modüllerini tuzlu kaynar suda 30–60 saniye haşlayıp soğuk suya al. Ve birbirlerine yapışmayacak biçimde tepsiye al.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıt, sarımsağı ekle 30 saniye kavur.
- Kıymayı ekle, suyunu salıp çekene kadar kavur.
- Salçayı ekle, birkaç dakika kavur.
- Domatesi ekle, kekik ve baharatları koy. Kısık ateşte 20–25 dakika pişir. Sos kıvam almalı fakat çok katı olmamalı.
- Orta uzunluk fırın kabı kullan (yaklaşık 25×35 cm yahut benzeri). Sıralama şu biçimde, ince bir katman kıymalı sos, hamur kesimi, kıymalı sos, peynir. Bu katlar tekrarla. En üste bol rendelenmiş peynir ekle.
- Tepsiyi aluminyum folyo ile kapat.
- Fırını 180°c’ye ısıt ve 30 dk pişir.
- Folyoyu çıkar, 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişir.
- Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendir, keserken dağılmaz.
Italyan Lasagna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















