İtalyan Keki

İtalyan Keki Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İtalyan Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı yapıyoruz. Tencereye süt, nişasta şeker yumurta sarısını alıp karıştıralım.
  2. Tencereyi ocaga koyalım.
  3. Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve tereyağını ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  4. Kek için kaba yumurta ve şekeri alıp çırpalım.
  5. Süt ve yağı ek edelim çırpalım.
  6. Limon suyu un ve kabartma tozu ekleyerek çırpalım.
  7. Yağlı kagıt serili kelepçeli kalıba hamurumuzu dökelim.
  8. Üzerine soguyan kremadan kaşıkla alıp gelişi hoş dökelim. Düzeltmeyin.
  9. 180 derecede 40 dk pişirelim.

İtalyan Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Ayvalı Meze
Pastane Poğaçası Tadında Tarif
Enfes Hamburger
Limonata
2 Malzemeli Pismeyen Çıtır Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |