İsveç Köftesi
İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Sos için;
- 1 su bardağı et suyu
- 1 silme yemek kaşığı un
- 100 ml sıvı krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
Köfteleri kızartmak için;
- Çok az sıvı yağ
İsveç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın, yoğurun .
- Ardından ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın, top halinde olsun buzdolabına koyun ve bir saat bekletin.
- Bir saat sonra köfteleri bir tavaya dizin üzerlerine çok az sıvı yağ gezdirin ve köftelerin iki tarafını da kızartın.
- Kızaran köfteleri bir tabağa koyun .
- Köfteleri kızarttığınız tavaya unu ek edip bir dakika karıştırın.
- Sonra et suyu krema ve karabiberi ekleyip karıştırın, ocakta kaynayınca kızaran köfteleri ekleyip kapağını kapatın .
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
İsveç Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






