İsveç Köftesi

İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Sos için;

  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 100 ml sıvı krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için;

  • Çok az sıvı yağ

İsveç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın, yoğurun .
  2. Ardından ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın, top halinde olsun buzdolabına koyun ve bir saat bekletin.
  3. Bir saat sonra köfteleri bir tavaya dizin üzerlerine çok az sıvı yağ gezdirin ve köftelerin iki tarafını da kızartın.
  4. Kızaran köfteleri bir tabağa koyun .
  5. Köfteleri kızarttığınız tavaya unu ek edip bir dakika karıştırın.
  6. Sonra et suyu krema ve karabiberi ekleyip karıştırın, ocakta kaynayınca kızaran köfteleri ekleyip kapağını kapatın .
  7. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

İsveç Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Kıyma Soslu Fırın Patates
Ayçöreği Tatlısı
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Bebekler İçin Havuç Çorbası
Bal Kabaklı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |