İstridye Kavurma
İstridye Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket istiridye mantarı
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İstridye Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarlarınızı temizlemekle işe başlayın. Yıkamanızı önermiyorum peçeteyle silebilirsiniz. Jülyen formunda uzun uzun doğrayın.
- Tüm biber ve soğanıda jülyen halinde doğrayıp kenara koyun.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Ben kabuklarınıda soyuyorum. Sarımsakları ezin.
- Tavaya yağlarınızı koyup soğan ve sarımsaklarınızı ekleyin pembeleştirin.
- Biberleride ekleyip soteleyin.
- Birazcık salça ekleyin.
- Mantarları ekleyin.
- Suyunu salıp yine çekene kadar kavurun.
- Domatesleride ekleyin.
- Pişmeye bırakın.
- En son baharatları ve tuzunu ekleyip pişirin.
İstridye Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











