Ispanklı Börek

Ispanklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ilik su
  • 1 su bardağı ilik süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Yağlamak için;

  • Eritilmiş tereyağ/margarin 150 -200 gram kadar

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Peynir (dilediğiniz peynir olur ben ezine kullandım, dilerseniz kıymasa kullanabilir ya da yalnızca ıspanakla yapabilirsiniz)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Erittiğim yağ
  • Çörekotu

Ispanklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; evvel sıvı gereçleri ve mayayı yoğurma kabına aldım.
  2. Sonra unu yavaşça ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim ve ikiye böldüm.
  3. Yarım saat mayalanmaya bıraktım. Mayalanan hamurumu açtım, erittiğim yağı sürdüm.
  4. Zarf halinde katladım ve her katını da yağladım buz dolabında bir saat dinlenmeye bıraktım.
  5. Bu sırada yıkadığım ıspanaklarımız kurulayıp, doğradım. 1 adet soğanı sıvı yağda kavurdum. Üzerine tereyağ ve baharatları ekledim. Ispanaklarımın üzerine ufaladığım peynirin üzerine baharatlı soğanı ekledim ve karıştırdım.
  6. Bu sefer dolaptan çikardigim hamuru merdane yardımıyla açarak muhakkak kalınlıklarda 4 modüle ayırdım ortasına ıspanaklı harç yerlestirdim ve rulo formunda sardım.
  7. Üzerine de yağ ve çörekotu sürdüm, 200 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirdim.

Ispanklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Peynirli Çıtır Börek
Kağıtta Tavuk
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Çubuk Simit
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama
Hdabla | © 2025 |