Ispanklı Börek
Ispanklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ilik su
- 1 su bardağı ilik süt
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Yağlamak için;
- Eritilmiş tereyağ/margarin 150 -200 gram kadar
İç harcı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Peynir (dilediğiniz peynir olur ben ezine kullandım, dilerseniz kıymasa kullanabilir ya da yalnızca ıspanakla yapabilirsiniz)
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Üzeri için;
- Erittiğim yağ
- Çörekotu
Ispanklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; evvel sıvı gereçleri ve mayayı yoğurma kabına aldım.
- Sonra unu yavaşça ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim ve ikiye böldüm.
- Yarım saat mayalanmaya bıraktım. Mayalanan hamurumu açtım, erittiğim yağı sürdüm.
- Zarf halinde katladım ve her katını da yağladım buz dolabında bir saat dinlenmeye bıraktım.
- Bu sırada yıkadığım ıspanaklarımız kurulayıp, doğradım. 1 adet soğanı sıvı yağda kavurdum. Üzerine tereyağ ve baharatları ekledim. Ispanaklarımın üzerine ufaladığım peynirin üzerine baharatlı soğanı ekledim ve karıştırdım.
- Bu sefer dolaptan çikardigim hamuru merdane yardımıyla açarak muhakkak kalınlıklarda 4 modüle ayırdım ortasına ıspanaklı harç yerlestirdim ve rulo formunda sardım.
- Üzerine de yağ ve çörekotu sürdüm, 200 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirdim.
Ispanklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















