Ispanaklı Yeşilim Tatlısı

Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 20-25 yaprak ıspanak
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 paket fıstıklı puding
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Kullandığım bardak ölçüsü
Su bardağı 200 ml
Çay bardağı 150ml
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım tencereye şeker su alıp ocağı açalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra bir ince dilim limon ilave edip ocağı kısalım yaklaşık 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Yıkayıp kuruladığımız ıspanak yapraklarını blender kabına alalım, üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip blender ile püre haline getirelim.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağ, yumurta, kabartma tozu ,vanilya ,ıspanak püresi ve şekeri alıp uygunca karıştıralım .
- Daha sonra sırasıyla irmik ,ceviz ve unu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük modüller alıp rulo biçiminde yuvarlayalım.
- İstediğimiz boyutta kesip fırın tepsisine dizelim 175 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim fırından çıkan tatlıları 2-3 dakika bekleyip soğuk şerbeti dökelim.
- Yani tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletip servis edelim.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













