Ispanaklı Yeşil Poğaça

Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un (4 su bardağı)
  • 150 gram ıspanak püresi (3 yemek kaşığı)
  • 10 gram yaş maya
  • 1 adet yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayır kenara)
  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında lakin çokta kendini bırakmış olmasın)
  • 50 gram yoğurt (1 yemek kaşığı)
  • 25 gram toz şeker (1.5 yemek kaşığı)
  • 14 gram tuz (1 dolu tatlı kaşığı, ince tuz kullananlar 1,5 tatlı kaşığı kullansın)

Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri yoğurma kabında güzelce yoğuralım, yumuşak bir kıvam olacak.
  2. Daha sonrasında fotoğrafta görüldüğü üzere bezeler yapıp içlerine labne sıkıp katlayıp kesiyoruz, yumurta sarısı sürüp ve susam döküyoruz.
  3. 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz çok pişirmeyelim ki yeşil rengini kaybetmesin 🙂

Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Çatlamayan Nefis İçli Köfte
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav
Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |