Ispanaklı Yeşil Poğaça

Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un (4 su bardağı)
- 150 gram ıspanak püresi (3 yemek kaşığı)
- 10 gram yaş maya
- 1 adet yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayır kenara)
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında lakin çokta kendini bırakmış olmasın)
- 50 gram yoğurt (1 yemek kaşığı)
- 25 gram toz şeker (1.5 yemek kaşığı)
- 14 gram tuz (1 dolu tatlı kaşığı, ince tuz kullananlar 1,5 tatlı kaşığı kullansın)
Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri yoğurma kabında güzelce yoğuralım, yumuşak bir kıvam olacak.
- Daha sonrasında fotoğrafta görüldüğü üzere bezeler yapıp içlerine labne sıkıp katlayıp kesiyoruz, yumurta sarısı sürüp ve susam döküyoruz.
- 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz çok pişirmeyelim ki yeşil rengini kaybetmesin 🙂
Ispanaklı Yeşil Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








