Ispanaklı Yağlı Pide

Ispanaklı Yağlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tane kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8-9 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- Sıvı yağ
- Peynir
- Tuz
Peynirli harç için;
- Köy peyniri ( siz istediğinizi koyabilirsiniz)
- 3 -4 adet soğan
- Sıvı yağ
Üst harcı;
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Ispanaklı Yağlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurun materyallerini uygun bir kaba alıp yoğuruyoruz, ele yapışan yumuşak bir hamur olacak, elinizi yağ ile kurtarabilirsiniz.
- Hamuru bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta iki materyalleri börek çıkıyor biri ıspanaklı başkası soğanlı peynirli yaptım iç materyallerini hazırlayalım.
- Hamur mayalanana kadar ıspanağı doğrayıp içerisine ister beyaz ister kaşar yada köy peyniri ek edebilirsiniz.
- Sıvı yağ ve tuzuda ekleyip kenarı alıyoruz .
- Diğer iç harcı için soğanları ince bir formda elma dilimi üzere doğruyoruz .
- İçerisine peynir sıvı yağ ekliyoruz hamur mayalandığında iki tepsi hazırlıyoruz .
- Tepsinin tabanını yağlayıp hamuru ikiye bölüp bir adedini alıp tepsiye yayıyoruz .
- Üzerine ıspanağı da döküp hamurun uçlarından içe hakikat alıp büsbütün üzerini kapatıyoruz.
- Şekilde gösterdim tekrar üzerine bastırarak tepsiye yayıyoruz.
- Üzerine sosunu sürüp 190 derecede alt üst formda pişiriyoruz .
- Diğer hamuruda öteki tepsiye yayıp soğanlı harcı döküyoruz ,onuda tıpkı halde kapatıp üzerine bastırıyoruz.
- Aynı halde sosunu sürüp tıpkı fırın ayarında pişiriyoruz, ikiside hoş olmuştu deneyeceklere afiyet olsun
Ispanaklı Yağlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








