Ispanaklı, Soğanlı Yumurta

Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı un (isteğe bağlı)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kase ıspanak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı süt
Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tuz ve un 1 tıpkı kasede karıştırılır. Ispanak yıkanır, süzülür ve kabaca doğranır.
- Uygun bir tavaya yağlar konur, yağ kızdığında ufakça doğranmış soğan eklenir ve orta ateşte karıştırarak kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra salça eklenir ve biraz karıştırarak kavrulur.
- Salça kavrulduktan sonra ıspanak eklenir, ıspanaklar küçülmeye başladığında yumurta karışımı eklenir.
- Yumurtaları ekledikten sonra ister üzerini kapatıp, o denli pişirirsiniz yada karıştırarak pişirirsiniz, bu yumurtayı nasıl tercih ettiğinize bağlı yağlı tercih etmenizi tavsiye ederim.
- Yumurta karışımında un olduğu için, alt kısmı daha çabuk pişip, üzeri daha çiğ kalabilir, bu yüzden üzerini kapatıp, kısığa yakın ıssıda pişiriniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
