Ispanaklı, Soğanlı Yumurta

Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un (isteğe bağlı)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 kase ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı süt

Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz ve un 1 tıpkı kasede karıştırılır. Ispanak yıkanır, süzülür ve kabaca doğranır.
  2. Uygun bir tavaya yağlar konur, yağ kızdığında ufakça doğranmış soğan eklenir ve orta ateşte karıştırarak kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra salça eklenir ve biraz karıştırarak kavrulur.
  3. Salça kavrulduktan sonra ıspanak eklenir, ıspanaklar küçülmeye başladığında yumurta karışımı eklenir.
  4. Yumurtaları ekledikten sonra ister üzerini kapatıp, o denli pişirirsiniz yada karıştırarak pişirirsiniz, bu yumurtayı nasıl tercih ettiğinize bağlı yağlı tercih etmenizi tavsiye ederim.
  5. Yumurta karışımında un olduğu için, alt kısmı daha çabuk pişip, üzeri daha çiğ kalabilir, bu yüzden üzerini kapatıp, kısığa yakın ıssıda pişiriniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ispanaklı, Soğanlı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Yayla Çorbası
Pizza Görünümlü Börek (Videolu)
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi
Pişmaniye Kurabiye
Fırında Patlıcan Musakka
Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet