Ispanaklı Şehriye Çorbası

Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kesme şeker (salça kullandığım her yemeğe ekliyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 250 gram ince doğranmış ıspanak
  • 2 litre sıcak su
  • 2 su bardağı arpa şehriye

Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklikten daha ufak olacak biçimde doğrayın. Zeytin yağını tencereye alıp ısıtın.
  2. Soğanların renkleri şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun. Salçayı da ek edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Ispanakları ekleyip kapak kapalı 2 dakika yumuşaması için bekleyin.
  4. Sıcak suyu, şehriyeleri ve baharatları ekleyip kısık ateşte kapak kapalı olarak 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
  5. Servis esnasında limon ile servis edin.

Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Nohutlu Semizotu Salatası
Haydari Mezesi
Soğuk Pancar Çorbası
Adana Kebap
Bebişlere Lor Peynir
Çilekli Semizotu Salatası
Hdabla | © 2024 |