Ispanaklı Şehriye Çorbası

Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kesme şeker (salça kullandığım her yemeğe ekliyorum)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 250 gram ince doğranmış ıspanak
- 2 litre sıcak su
- 2 su bardağı arpa şehriye
Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklikten daha ufak olacak biçimde doğrayın. Zeytin yağını tencereye alıp ısıtın.
- Soğanların renkleri şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun. Salçayı da ek edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Ispanakları ekleyip kapak kapalı 2 dakika yumuşaması için bekleyin.
- Sıcak suyu, şehriyeleri ve baharatları ekleyip kısık ateşte kapak kapalı olarak 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Servis esnasında limon ile servis edin.
Ispanaklı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

