Ispanaklı Poğaça
Ispanaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 kg küçük doğranmış ıspanak
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Ispanaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları temizleyip küçük doğrayalım, hamuru yoğurcağımız kaba yumurta akı ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra ıspanak ve kaşar ek edip güzelce yoğuralım ,mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirelim.
- Yumurta sarısı sürüp evvelden işitilmiş 180° fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Ispanaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






