Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu)

Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biberi ️
  • 1 adet yeşil biber
  • Domates salçası (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Alt tabanı için;

  • 2 adet patates (büyüklük ve küçüklüğünü ıspanak durumunuzda nazaran ayarlayın büsbütün tabanını kapatacak kadar olması kâfi olacaktır)

Beşamel sos için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak güzelce yıkadığımız ıspanaklarımızı evvel soğanını kavuralım. Sonra sırasıyla yeşil biber, kırmızı biber ekleyerek karıştıralım ve daha sonra ıspanağımızı ek edelim. Tuzunu da ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
  2. Diğer tarafta daire formunda kestiğimiz patatesleri tavamızda biraz pişirelim.
  3. Pişirdiğimiz patatesleri alt taban olarak borcamımıza yerleştirelim.
  4. Üstüne hazırladığımız ıspanak harcını da ek edelim.
  5. Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Birinci olarak tereyağını erittikten sonra unumuzu ekleyerek kokusunu çıkıp hafif rengi dönene kadar karıştıralım.
  6. Sütümüzü de ek ederek yoğunlaşana kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabiliriz. Tuzunu ve birazcık da karabiber eklemeyi unutmayalım.
  7. Hazırladığımız beşameli de ıspanağımızın üstüne dökebiliriz.
  8. Son olarak da rendelediğimiz kaşarları da üzerine ekleyerek evvelden ısıttığımız yüksek derecede fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  9. Üzeri kızaran yemeğimiz servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyeett olssuunnn 💖💖

Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Poşetinde Pişen Ekmek
Donut
Kıymalı Pide
Kuru Üzümlü Örgü Mayalı Çörek
Sandviç Kurabiye
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Hdabla | © 2025 |