Ispanaklı Patates Graten

Ispanaklı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk havuç(rendelenecek)
  • 300 gram ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 200 ml sıvı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi

Üzeri için;

  • Kaşar peynir yahut mozorella peyniri

Ispanaklı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyun ve yuvarlak biçimde ince ince dilimleyin ( sıcak suda hafif haşlayın ).
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağ eritin.
  3. Havuç ve sarımsak rendesini yanmayacak biçimde kavurun.
  4. Üzerine unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  5. Süt ve sıvı kremayı ekleyin.
  6. Yıkanmış doğranmış ıspanakları ekleyin.
  7. En son baharatları ekleyin ve 1 adet muskatı rendeleyin.
  8. Kıvam alana kadar 4-5 dk pişirin.
  9. Borcama bir sıra haşlanmış patates bir sıra hazırladığınız sosu dökün.
  10. Tekrar bir sıra haşlanmış patates ve kalan sosu dökün.
  11. En son üzerine kaşar yahut mozzarella peyniri ekleyin.
  12. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.

Not:Ben bu tanımı en çok tavuk şinitzel ve antrikot üzere yemeklerin yanına yakıştırıyorum. Görselde tanımın yarısı kullanılarak 4 kişilik yapılmıştır. Tanımı tam yaparsanız 6-8 dilim rahatlıkla büyük borcamda olur.

Ispanaklı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet)
Sebzeli Tuzlu Kek
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Buğday Nişastalı Kurabiye (Bu Kurabiyeye Bayılacaksınız!)
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay
Şehriyeli Siyah Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |