Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ıspanak (robotta çekilmiş)

Kreması için ;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanakları hoş yıkayıp bir su bardağı çıkacak formda ayarlayalım, sonra tencereye alalım üzerine biraz sıcak su ekleyip diriliğini kaybedinceye kadar 2- 3 dakika haşlayalım.
  2. Ispanakları süratli soğuması için soğuk sudan geçirip suyunu süzdükten sonra rondoya bırakalım,püre haline gelene kadar çekelim.
  3. Kek çırpma kabına öncelikle 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri alarak yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. Ardından 1 çay bardağı süt ile yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
  5. Püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim son olarak iki şu bardağı un, bir kabartma tozu ve vanilya ekleyelim.
  6. Malzemeler karışıncaya kadar son defa çırpalım.
  7. Kelepçeli kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıdı serelim hazırladığımız hamuru içine boşaltalım.
  8. Kekimizi evvelden ısıttığımız 175 derece fırında 40 dk pişirelim.
  9. Pişen keki aldıktan sonra bir müddet iliması için bekleyelim.
  10. Pastanın kreması için iki buçuk su bardağı süt,dört yemek kaşık un,bir çay bardağı şekeri şekeri ekleyelim ve koyu kıvam alana kadar çırpıcıyla karıştıralım ve kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
  11. Tereyağ ve vanilyayı ekleyeerek karıştıralım ve soğumaya bıraklım.
  12. Soğuyan keki kabından çıkaralım.
  13. Kekin üzerinde kabaran kısmı hafifçe uygun bıçakla keselim.
  14. Kekimizi dikkatlice ortan ikiye ayıralım.
  15. Kekin alt tabanını servis tabağına alalım.
  16. Üzerine soğuyan kremayı boşaltalım.
  17. Bir spatula yardımı ile kremayı eşit olacak formda yayalım ve dilimlediğimiz muzları sıralayalım kekin üst kısmınıda kapatalım.
  18. Son olarakta soğuk süt ile çırptığımız kremşanti ile hoş olacak form de sürelim.
  19. Sonra kekin üst kısmından aldığımız modülleri robottan geçirelim üzerine serpelim muz ile süsleyelim.

Not:ıspanakları robottan geçirirken az su ekleyebiliriz ve elinizde fazla haşlanan ıspanak kalırsa şayet buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun 💕.

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Çikolatalı Sufle
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu
Pancarlı Pancake
Labneli Muhallebi
Yumuşacık Anne Keki
Hdabla | © 2025 |