Ispanaklı Pasta
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak (robotta çekilmiş)
Kreması için ;
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları hoş yıkayıp bir su bardağı çıkacak formda ayarlayalım, sonra tencereye alalım üzerine biraz sıcak su ekleyip diriliğini kaybedinceye kadar 2- 3 dakika haşlayalım.
- Ispanakları süratli soğuması için soğuk sudan geçirip suyunu süzdükten sonra rondoya bırakalım,püre haline gelene kadar çekelim.
- Kek çırpma kabına öncelikle 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri alarak yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından 1 çay bardağı süt ile yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
- Püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim son olarak iki şu bardağı un, bir kabartma tozu ve vanilya ekleyelim.
- Malzemeler karışıncaya kadar son defa çırpalım.
- Kelepçeli kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıdı serelim hazırladığımız hamuru içine boşaltalım.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 175 derece fırında 40 dk pişirelim.
- Pişen keki aldıktan sonra bir müddet iliması için bekleyelim.
- Pastanın kreması için iki buçuk su bardağı süt,dört yemek kaşık un,bir çay bardağı şekeri şekeri ekleyelim ve koyu kıvam alana kadar çırpıcıyla karıştıralım ve kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
- Tereyağ ve vanilyayı ekleyeerek karıştıralım ve soğumaya bıraklım.
- Soğuyan keki kabından çıkaralım.
- Kekin üzerinde kabaran kısmı hafifçe uygun bıçakla keselim.
- Kekimizi dikkatlice ortan ikiye ayıralım.
- Kekin alt tabanını servis tabağına alalım.
- Üzerine soğuyan kremayı boşaltalım.
- Bir spatula yardımı ile kremayı eşit olacak formda yayalım ve dilimlediğimiz muzları sıralayalım kekin üst kısmınıda kapatalım.
- Son olarakta soğuk süt ile çırptığımız kremşanti ile hoş olacak form de sürelim.
- Sonra kekin üst kısmından aldığımız modülleri robottan geçirelim üzerine serpelim muz ile süsleyelim.
Not:ıspanakları robottan geçirirken az su ekleyebiliriz ve elinizde fazla haşlanan ıspanak kalırsa şayet buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun 💕.
Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












