Ispanaklı Pasta
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
İçi için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Arası için (dileğiniz meyve kullanabilirsiniz);
- Muz
- Kivi
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremşantiyi üzerinde yazdığı halde hazırlayıp, içerisine ceviz ve damla çikolatayı ekledikten sonra buzdolabına kaldıralım.
- Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar yeterlice çırpalım. Daha sonra içerisini sıvı yağ, süt ve ıspanak püresi eklenir (ıspanak dondurulmuş kullanmazsanız tazesini rondadan geçirirken 2 yemek kaşığı su koyunuz)
- Sonra elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. (un markadan ötürü farklılık gösterebilir o yüzden yavaş yavaş ekleyip kıvamını ona nazaran ayarlayalım)
- 180 derece fırınımızda kekimizi denetim ederek pişirelim. Daha sonra soğuduktan sonra ortası açılır ve o kek modülleri rondadan geçirilir.
- Kekimizi kaşık yardımı ile süt ile ıslatalım bilhassa kenarlarını kuruluk olmasın. İstediğimiz meyveleri ortasına koyduktan sonra hazırladığımız kremşantiyi üzerine boşaltıp düzeltelim.
- En son olarak rondadan geçirdiğimiz kek kırıntılarını üzerine dökelim. Dilediğimiz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 😍
Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















