Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 âdet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ıspanak püresi

İç kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500ml)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklı pasta yapılışı.
  2. Ispanaklı pasta tanımı için öncelikle tencereye sıcak suyu koyalım yıkadığımız ıspanakları atalım.
  3. Ispanaklar dirildiğini kaybedinceye kadar 3-5 dk haşlayalım.
  4. Haşladığımız ıspanakları süratli soğuması için sudan geçirip süzdürelim ve rondodan geçirelim.
  5. Uygun bir karıştırma kabına evvel yumurtaları alıp yeterlice çırpalım sonra şekeri ekleyelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
  6. Üzerine süt, sıvı yağ ve ıspanakları ekleyelim.
  7. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek materyaller güzelce karışana kadar karıştıralım.
  8. Hazır olan harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz, kenarlarını yağladığımız 23 cm lik kelepçeli kalıba dökelim.
  9. Keki evvelden ısıttığımız 170 derecelik fırında fansız ayarda 40 dk denetim ederek pişmeye bırakalım (ilk 20 dk fırın kapağını açmayın) Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
  10. Kreması için; süt, şeker ve unu uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile kaynayana dek karıştıralım.
  11. Kremamız kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alalım ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve vanilyayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştıralım, soğuması için kremayı bir kenara bırakıp orta ara karıştıralım.
  12. Pişen keki fırından alıp soğuması için bekletelim.
  13. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım ve üzerindeki kabarık kısmı hafif biçimde bıçak yardımıyla kesip düzeltelim.
  14. Ardından keki ortadan ikiye dikkatli formda keselim.
  15. Kekin üst tabanını düz bir tabağa yerleştirelim (üst yamuk olduğu için pastayı kaplayınca düz duracaktır).
  16. Üzerine kremayı dökelim ve spatula ile olabildiğince eşitleyelim (ben ortasına muz koydum siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz arasını)
  17. Diğer keki de kremanın üzerine dikkatlice koyup kapatalım.
  18. Son olarak pastanın üzerini ve kenarlarını krem santiyle güzelce kaplayalım.
  19. İsterseniz üzerinden kestiğimiz kek kesimleriyle üzerini süsleyebilirsiniz. Deneylere afiyet olsun ✨

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Karnabahar Yemeği
Tahinli Kaymaklı Hurma
Patates Salatası
Lavaş Tava Böreği
Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet