Ispanaklı Mantarlı Kiş

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram margarin yada tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un

Harcı için;

  • Yarım demet ıspanak
  • 1 avuç temizlenmiş yıkanmış doğranmış kültür mantarı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun sonra hamurun üstünü örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.
  2. Ispanakları temizleyip yıkayıp doğrayın bir tavaya ıspanakları mantarı tuz ve karabiberi koyup ıspanaklar ölene kadar kavurun.
  3. Sos için yumurta ve sıvı kremayı birlikte çırpın.
  4. 1 saat sonra buzdolabından hamuru çıkarıp yağlanmış 30 santimlik fırın tepsisine yayın kenarlarını biraz üst hakikat yapın sonra üzerine çatalla delikler açın .
  5. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  6. Sonra tepsideki hamurun üzerine ıspanaklı mantarlı harcı yayın onun üstüne çırpılmış sosdan dökün yayın.
  7. 200 derece fırına verin üzeri biraz kızarınca fırından alın ve üzerine kaşar peyniri yayın tekrar fırına verin kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Kısır
Zeytinyağlı Barbunya
Pandispanya
Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Damla Çikolatalı Kolay Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |