Ispanaklı Makarna

Ispanaklı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı ıspanak püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- Hamur kıvamına gelene kadar un ( ben çavdar unu kullandım 2,5 su bardağı + 5 yemek kaşığı un ile hamur kıvamına geldi.)
Haşlamak için;
- Su
- Tuz
Ispanaklı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ıspanak püresi, yumurta ve tuzu karıştırıp kıvam alana kadar un ekleyip hamuru toparlıyoruz.
- Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru 4’e bölüp ince açıp dilediğimiz üzere kesiyoruz.
- Burada kalıplarınız varsa daha çok dikkat çekmesi açısından çocuklarınızın dilediği formlara kesebilirsiniz.
- Tencereye su ekleyip 1 çay kaşığı tuz ile kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya makarnaları atıp pişiriyoruz.
- Üzerine yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Kalan fazla hamuru buzdolabı poşetiyle buzlukta koruma edebilirsiniz.
Not; Zeynep ıspanağı çok seviyor diye biraz canlı görünmesi açısından önden haşlamadım, direkt blenderdan geçirdim. Lakin benim çocuğum ıspanak olduğunu anlarsa yemez ya da pürüzsüz olsun ıspanak görünmesin derseniz tavsiyem evvel haşlayıp daha sonra suyuyla kıvam vererek püre haline getirdiğiniz ıspanaktan 3 yemek kaşığı kullanmanız.
Ispanaklı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







