Ispanaklı Labneli Poğaça

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram ıspanak
  • 150 gram labne
  • 250 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayın, sonra süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Suyunu uygunca süzmeyi unutmayın.
  2. Geniş bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, yoğurt, şeker, tuz, kuru maya ve kabartma tozunu karıştırın. Akabinde ıspanak püresini ekleyin.
  3. Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Hamurdan modüller alıp elinizle hal verin. İsterseniz içine peynir yahut öbür gereç de koyabilirsiniz, ben labne koydum. Üzerine yumurta sarısı sürün: hal verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.

Püf noktası:Iıspanak püresini sulu bırakma, hamur cıvık olur. • hamuru en az 30 dakika dinlendir.

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Kolay Puf Poğaça
Şerbetli Atom Tatlısı
321 Poğaça
Napolyon Pasta
Şekersiz Bal Kabaklı Cheesecake
Öğlen Oturması
Hdabla | © 2025 |