Ispanaklı Labneli Poğaça
Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram ıspanak
- 150 gram labne
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayın, sonra süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Suyunu uygunca süzmeyi unutmayın.
- Geniş bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, yoğurt, şeker, tuz, kuru maya ve kabartma tozunu karıştırın. Akabinde ıspanak püresini ekleyin.
- Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika dinlendirin.
- Hamurdan modüller alıp elinizle hal verin. İsterseniz içine peynir yahut öbür gereç de koyabilirsiniz, ben labne koydum. Üzerine yumurta sarısı sürün: hal verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.
Püf noktası:Iıspanak püresini sulu bırakma, hamur cıvık olur. • hamuru en az 30 dakika dinlendir.
Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















