Ispanaklı Labneli Poğaça

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • 100 ml sıvı krema (yarım paket)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden ıspanak yapraklarını blender da ezelim)
  • 1 yumurta akı
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç dolgu;

  • 400 gram labne

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, tereyağı, ıspanak püresi ve sıvı kremayı karıştırıp üzerine öbür materyalleri ekleyelim yoğuralım. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabın da yarım saat dinlendirelim. Sonra ceviz büyüklüğünde bezeler elde edip ince bir formda açalım.
  3. Her poğaça için 1 tatlı kaşığı labne kullanabilirsiniz.
  4. İnce açtığımız hamurların içine labneleri ekleyelim d biçiminde kapatalım.
  5. Kenarlarının pürüzsüz olması için pizza ( hamur) bıçağıyla kesebilirsiniz.
  6. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de 25 dk pişirelim.
  7. Ben bu ölçülerle 2 tepsi poğaça yapıyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Cheescake Topları
Bol Soslu Islak Kek
Karamelize Soğanlı Kereviz
Tulum Peynirinden Krem Peynir Yapılışı
Bazlama
Kız Kıza Piknik Önerisi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet