Ispanaklı Labneli Poğaça

Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 100 ml sıvı krema (yarım paket)
- 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğden ıspanak yapraklarını blender da ezelim)
- 1 yumurta akı
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
İç dolgu;
- 400 gram labne
Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, tereyağı, ıspanak püresi ve sıvı kremayı karıştırıp üzerine öbür materyalleri ekleyelim yoğuralım. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabın da yarım saat dinlendirelim. Sonra ceviz büyüklüğünde bezeler elde edip ince bir formda açalım.
- Her poğaça için 1 tatlı kaşığı labne kullanabilirsiniz.
- İnce açtığımız hamurların içine labneleri ekleyelim d biçiminde kapatalım.
- Kenarlarının pürüzsüz olması için pizza ( hamur) bıçağıyla kesebilirsiniz.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derece de 25 dk pişirelim.
- Ben bu ölçülerle 2 tepsi poğaça yapıyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








