Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram ıspanak(1 su bardağı ıspanak püresi)
  • Yarım çay bardağı su(ıspanakları pişirirken eklenecek)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket muzlu creameole (yoksa bir paket daha krem şanti)
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Çilek
  • Muz
  • Damla çikolata

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanağı yarım çay bardağı kadar su ile diriliği gidene kadar haşlayıp püre yapalım.
  2. Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Ardından başka gereçleri ekleyip karıştıralım.
  4. Tepsiye kek harcını döküp eşit halde yayalım.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
  6. Kreması için kremşanti ve cremeoleyi süt ile çırpalım.
  7. Çırptığımız kremanın içerisine minik doğranmış muz ve çileği ekleyelim.
  8. Damla çikolata da ekleyip karıştıralım.
  9. Fırından çıkan kek soğuyunca bir bardak ile modüller çıkaralım.
  10. Kekin kalan kesimlerini rondodan geçirelim.
  11. Çıkarttığımız kesimlere kremadan koyup her yerine ufalanmış kek ile kaplayalım.
  12. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Kolay İçli Köfte (Tam Ölçülü)
Omaç ( Sivas Yöresinden)
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Akşam Menüsü
Mantar Salatası
3 2 1 Poğaça
Hdabla | © 2025 |