Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ıspanak püresi ( yalnızca yaprağı)
Kreması için;
- 1 paket hazır pasta kreması
- Damla çikolata
- Muz
Üstüne;
- Çilek
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kabımıza alalım ve yaklaşık 5 dk çırpalım.
- Ispanakların yalnızca yapraklarını robottan çekerek püre haline getirelim.
- Daha sonra ıspanak püresini ve sıvı yağı ekleyip spatulayla karıştıralım.
- En son unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim.
- Spatula yardımıyla hamurumuzu söndürmeden karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltalım.
- 170* fırında yaklaşık 15 dk pişirelim. Kürdan testini unutmayın.
- Kremayı tanımına nazaran hazırlayın.
- Pişen keki istediğiniz bardak boyutunda kalıp çıkartın.
- Üzerine krema bir dilim muz ve damla çikokata ekleyin.
- Tepside kalan kek kesimlerini robottan geçirip pastalarınızın üstüne sıvayın.
- Çilek yada elinizde hangi meyve varsa onunla süsleyin ve dilediğiniz halde servis yapabilirsiniz.
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
