Ispanaklı Köstebek Pasta

Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda ısısında )
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 15 yaprak ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 poşet kremşanti
Arası için;
- Muz
- Damla çikolata
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanaklarımızı pakça yıkayıp küçük bir tavada haşlıyoruz 3 dakika haşlamak kafidir sonra süzüp yarım su bardağı yağ ile rondodan çekiyoruz.
- Kekimiz için; yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz üzerine ıspanağı ve sütü ekleyip, tekrar karıştırıyoruz sonra un kabartma tozu vanilyayı ekleyip, tekrar karıştırıp lakin unu denetimli ekleyelim bu çok kıymetli sonra tepsiye döküp evvelce 180°’de ısıtılmış fırına atalım ve kürdan testi yapalım sonra çıkarıp soĞumaya bırakalım.
- Kremamız için; süt, şeker, yumurta, nişastayı güzelce karıştırıp ocağa alalım kremamız pişene kadar kesinlikle karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağı ekleyip karıştıralım ve üzerini streçle örtüp, soğumaya bırakalım soğuyan kremamıza kremşanti döküp, yeterlice bir karıştıralım.
- Soüumuş olan kekin ortasını hafif kaldıralım ve bol bol muz dizelim üzerine damla çikolataları serpip, üzerine kremayı dökelim.
- Daha evvel kaldırdığımız keki rondodan geçirip un ufak yapalım ve kremanın üzerine serpelim sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip, servise hazırlayabiliriz afiyet olsun💫
Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


