Ispanaklı Köfte

Ispanaklı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 8 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 0,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
️️Kızartmak için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
️️Ispanak için;
- 300 gram ıspanak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- Karabiber
- Biraz muskat
- Pulbiber
- Tuz (ben 1 silme tatlı kaşığı ekledim)
- 200 gram krema
- 1 tatlı kaşığı nişasta ( 30 ml soğuk suyla karıştırın)️️
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri (mozarella)
Ispanaklı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; rendelenmiş soğanı, sarımsağı, galeta ununu kiymayi ve baharatları yeterlice yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Elinizi hafif ıslayarak köfte harcından 5-6 büyük hamburger köftesi yapın. Tavada ısınmış sıvı yağında köfteyi hafif kızartıp borcama alın.
- Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Piyazlik sogranmis soğanı ve eziimis sarımsağını ekleyip hafif kavurun. Rendelenmiş havucu ve jülyen doğranmış kapya biberide ekleyip devam kavurun.
- İnce doğradığınız ıspanağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Kremayı, nişastalı suyu ve baharatlarıda ekleyin. Kapağı açık orta ateşte sos kıvam alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirin ( en sonunda kısaca yüksek ateşte pişirip kenara alın).
- Ispanaklı harçtan köftelerin üzerine yayın. Harcın hepsi bittikten sonra, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin afiyet olsun 🤍
Ispanaklı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






