Ispanaklı Kek
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 100 gram ıspanak (sadece yaprak kısımları)
- 2,5 su bardağına yakın un (2 bardaktan sonrasını denetimli ekleyin)
Üzeri için:
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Rondodan geçirilmiş kek kesimleri (fıstık görünümü)
Not: su bardağı ölçüm 250ml
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki yumurtalar ve şekerler köpürene dek çırpılır.
- Süt ve ıspanak yaprakları rondodan yeterlice çekilir.
- Köpürtülen yumurta ve şekere ıspanaklı karışım ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Un kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
- 150 derecede pişirilir.
- İlk 30dk kapak açılmaz. (benim fırınım 40dk da pişirdi) kürdan denetimli çıkarılır. Soğuması beklenir.
- Üzerini süslemek için kenarlarından kesimler kesilir rondoda çekilir.
- Soğuk süt ve kremşanti çırpılır.
- Soğuyan kekin üzerine sürülür.
- Kek kırıntıları serpilir. Buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







