Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 100 gram ıspanak (sadece yaprak kısımları)
  • 2,5 su bardağına yakın un (2 bardaktan sonrasını denetimli ekleyin)

Üzeri için:

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Rondodan geçirilmiş kek kesimleri (fıstık görünümü)

Not: su bardağı ölçüm 250ml

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki yumurtalar ve şekerler köpürene dek çırpılır.
  2. Süt ve ıspanak yaprakları rondodan yeterlice çekilir.
  3. Köpürtülen yumurta ve şekere ıspanaklı karışım ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  4. Un kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
  6. 150 derecede pişirilir.
  7. İlk 30dk kapak açılmaz. (benim fırınım 40dk da pişirdi) kürdan denetimli çıkarılır. Soğuması beklenir.
  8. Üzerini süslemek için kenarlarından kesimler kesilir rondoda çekilir.
  9. Soğuk süt ve kremşanti çırpılır.
  10. Soğuyan kekin üzerine sürülür.
  11. Kek kırıntıları serpilir. Buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek
Şehriyeli Pancarlı Yoğurtlu Salata
Pratik Revani Tarifi (Videolu)
Sebzeli Tavuk Tandır
Az Şekerli Kuru Meyveli Mozaik Pasta
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |