Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 10-15 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 portakal kabuğu rendesi (ben blenderda çektim)
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakalın kabuğunu soyup küçülterek blenderda çekip cevizle bir arada bir tıp daha çekiyoruz.
- Üzerine yıkadığımız ıspanak yaprakları ve sütü döküp güzelce çekiyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ispanak karışımını ekliyoruz.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Çok koyu bir karışım olmayacak.
- Yağladığımız büyük uzunluk borcama karışımı döküyoruz.
- 180 derecede 20-25 dakika ortası pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra tarife nazaran hazırlayıp buzdolabında beklettiğimiz kremayı kekin üzerine eşit formda yayıyoruz.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


