Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 paket sade kremşanti
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanağı yıkayıp robotan geçirin sıvı yağ ekleyin.
- Ardından 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın yoğurt ve sıvı 1 çay bardağı yağ ekleyip karıştırın yaptığınız 1 bardak ıspanak karışımını dökün.
- 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı karbonat ekleyip fırında 180 derece 30 dakika pişirin.
- Fırıdan çıkan keki 1 su bardak sütle ıslatıp soğumaya bırakın 2 paket kremşantiyi hazırlayın ve keke sürün.
- Dilediğiniz üzere süsleyin ve soğumaya bırakın “afiyet olun”💖.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








