Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 tane ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı su

Kek hamuru için;

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin )

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1Öncelikle ıspanak yapraklarını su ile rondodan geçirelim.
  2. 2Rondadan geçirdiğimiz ıspanakları süzelim, pürüzsüz olması için yalnızca suyunu kullanıyoruz.
  3. Kek harcı için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  4. Daha sonra süt, sıvı yağ, vanilya, ve ıspanak suyunu da ekleyip, karıştıralım.
  5. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, çırpalım.
  6. Yağlanmış olan kare borcama dökelim.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında kekimizi 40 dakika pişirelim.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağlı Kum Gibi Dağılan Kandil Simidi Katı Yağsız (Videolu)
Kalorisi Düşük Köpoğlu Mancası
Kilo Aldıran Kalorili Bebek Maması +8 Aydan İtibaren
Un Helvası
Ezogelin Çorbası
Cennet Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet