Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 tane ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı su

Kek hamuru için;

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin )

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1Öncelikle ıspanak yapraklarını su ile rondodan geçirelim.
  2. 2Rondadan geçirdiğimiz ıspanakları süzelim, pürüzsüz olması için yalnızca suyunu kullanıyoruz.
  3. Kek harcı için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  4. Daha sonra süt, sıvı yağ, vanilya, ve ıspanak suyunu da ekleyip, karıştıralım.
  5. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, çırpalım.
  6. Yağlanmış olan kare borcama dökelim.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında kekimizi 40 dakika pişirelim.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Yoğurtlu İstiridye Mantarı
Cheesecake
Tavada Tek Kişilik Waffle
Zerdeçallı Kereviz Kızartması
Sıvıyağlı Kristal Kurabiye
Hdabla | © 2025 |