Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 16 tane ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı su
Kek hamuru için;
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle ıspanak yapraklarını su ile rondodan geçirelim.
- 2Rondadan geçirdiğimiz ıspanakları süzelim, pürüzsüz olması için yalnızca suyunu kullanıyoruz.
- Kek harcı için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, vanilya, ve ıspanak suyunu da ekleyip, karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip, çırpalım.
- Yağlanmış olan kare borcama dökelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kekimizi 40 dakika pişirelim.
Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







