Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Ispanak püresi için:

  • 15 adet ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak püresi için;15 adet yalnızca ıspanaklarımızın yaprağı yıkanıp süzdükten sonra blender konur ve tanımdaki 1 su bardağı yağ eklenip ikisi bir püre haline getirilir.
  2. 3 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra 1 bardak süt ve hazırlamış olduğumuz ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. 1 adet limon kabuğunu rendeliyoruz.
  5. Vanilya ve kabartma tozu unu ekleyip akışkan kıvamlı bi kek hamuru elde ediyoruz.
  6. Kek kalbımızı yağlayıp 160 derecede pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Not; ben çok az tarçında kullandım isteğe bağlı konulabilir.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bekarlığa Veda Partisi Menüsü (10 Kişilik)
Altı Şerbetli Üstü Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)
Etli Pırasa Yemeği
Puf Puf Kabaran Üzümlü Cevizli Cupcake (Videolu)
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun)
Hdabla | © 2025 |