Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Ispanak püresi için:

  • 15 adet ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak püresi için;15 adet yalnızca ıspanaklarımızın yaprağı yıkanıp süzdükten sonra blender konur ve tanımdaki 1 su bardağı yağ eklenip ikisi bir püre haline getirilir.
  2. 3 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra 1 bardak süt ve hazırlamış olduğumuz ıspanak püresini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. 1 adet limon kabuğunu rendeliyoruz.
  5. Vanilya ve kabartma tozu unu ekleyip akışkan kıvamlı bi kek hamuru elde ediyoruz.
  6. Kek kalbımızı yağlayıp 160 derecede pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Not; ben çok az tarçında kullandım isteğe bağlı konulabilir.

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Böreği
Haydari
Fındıklı Çiğ Köfte
Kaptandan Kahvaltılık Peynirli Patlıcan Burger
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Diyet Sebze
Hdabla | © 2025 |