Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı maya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Ilık su
İç harcı için;
- 1 kilo ıspanak
- 3 adet soğan
- 6 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı salça biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Açmak için;
- Zeytinyağı (dilerseniz sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına un, tuz, şeker, maya ve zeytinyağı koyalım.
- Ardından karıştırıp ılık su ile yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim üstünü örtüp mayalanmaya bırakalım.
- Ispanakları doğrayıp tuz ile yoğuralım ıspanakları avucumuzla sıkıp suyunu atalım.
- Ispanakları bir kaba alalım. İnce ince doğradığımız soğanı ekleyelim.
- Üzerine lor peyniri, salça, biberi, kimyon, tuz zeytinyağını ekleyip harmanlayalım.
- Mayalanan hamuru alalım ve elimizi yağlayıp küçük mezeler haline getirelim üzerini örtüp 20 dk dinlendirelim.
- Dinlenmiş hamuru alalım ve yağ yardımı ile açalım açtığımız hamurun iç harcını koyalım ve gül halini verelim daha sonra yoğurt sürüp susam ve çörekotu serpin.
- 200° ısıtılmış fırına gönderelim. Böreklerimiz piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





