Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ilık su

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 3 adet soğan
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı salça biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Açmak için;

  • Zeytinyağı (dilerseniz sıvı yağ da kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörekotu

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına un, tuz, şeker, maya ve zeytinyağı koyalım.
  2. Ardından karıştırıp ılık su ile yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim üstünü örtüp mayalanmaya bırakalım.
  3. Ispanakları doğrayıp tuz ile yoğuralım ıspanakları avucumuzla sıkıp suyunu atalım.
  4. Ispanakları bir kaba alalım. İnce ince doğradığımız soğanı ekleyelim.
  5. Üzerine lor peyniri, salça, biberi, kimyon, tuz zeytinyağını ekleyip harmanlayalım.
  6. Mayalanan hamuru alalım ve elimizi yağlayıp küçük mezeler haline getirelim üzerini örtüp 20 dk dinlendirelim.
  7. Dinlenmiş hamuru alalım ve yağ yardımı ile açalım açtığımız hamurun iç harcını koyalım ve gül halini verelim daha sonra yoğurt sürüp susam ve çörekotu serpin.
  8. 200° ısıtılmış fırına gönderelim. Böreklerimiz piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Limonlu Cheescake
Etli Kuru Fasulye
Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Kremalı Kıymalı Fırında Patates
Hdabla | © 2025 |